Nina Schipper-Castrup, geregistreerd bekkenfysiotherapeute

Nina is 1999 vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd voor de studie Fysiotherapie. In 2003 is zij als fysiotherapeut afgestudeerd aan de hogeschool Utrecht.
De eerste jaren na het afstuderen heeft zij het werk als fysiotherapeut in de praktijk gecombineerd met het uitvoeren van diverse taken op de Hogeschool Utrecht, bij de opleiding fysiotherapie en het geven van zwangerschapsgerelateerde cursussen.
In 2008 rondde zij haar specialisatie bekkenfysiotherapie succesvol af.
 
Specialisaties en aandachtsgebieden:
  • ongewenst urnineverlies en/of ontslastingsverlies
  • continue aandrang om te plassen
  • onbegrepen buikpijn
  • pijn bij het vrijen
  • pijn in je schaamstreek en/of bij de anus (anuskrampen)
  • een (continu) zwaar gevoel in je onderbuik/schaamstreek
  • bekkenklachten rondom je zwangerschap
  • stuitklachten
'Het uitdagende aan de bekkenfysiotherapie vind ik de combinatie van fysieke klachten en de psychische en sociale effecten ervan of zit het juist andersom? De patiënt in zijn geheel zien, is mijn sterke kant. Met een professioneel luisterend oor bij het formuleren van jouw hulpvraag, een veilige sfeer en de lef om door te vragen en soms te confronteren, krijg ik een compleet beeld van jou als patiënt en jouw klacht.
Tijdens mijn behandelingen staat een uitgebreide uitleg over de bekkenregio op de voorgrond en pas ik verschillende technieken, zoals onder andere Dry Needling en protocollen toe. Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut mogen wij o.a. een inwendig vaginaal of rectaal onderzoek uitvoeren. Ik werk hierbij met de nieuwste biofeedback apparatuur de Maple.'
 
Naast haar werkzaamheden in de praktijk onderhoudt Nina actief haar kennis middels bijscholingen en congressen en geeft zij zelf cursussen over zwangerschapsgerelateerde klachten en stuitklachten aan fysiotherapeuten.
In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar gezin, loopt Nina hard en is zij in de bossen te vinden op een mountainbike.
 
Nina werkt op de locatie Langerakbaan op maandag en donderdag.

Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk