Hoe fit bent u eigenlijk?

Veel mensen in Leidsche Rijn halen de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, 30 minuten actief bewegen per dag, helaas niet. Naast werk is men vaak druk met de kinderen, en schiet sporten erbij in. Het vele zitten op een dag kan klachten geven aan de nek en rug, waarvoor men naar de fysiotherapeut kan gaan. De problemen van lang zitten, en dus het hebben van een inactieve levensstijl, zijn echter veel groter. Bloeddruk en cholesterol kunnen verhogen en het leidt tot een grotere kans op obesitas, diabetes en osteoporose. Men kan dus letterlijk ziek worden van te weinig bewegen.
Bewegen is dus goed voor u, maar hoeveel beweegt u eigenlijk? En hoe fit bent u eigenlijk?

Om bewust te worden van uw bewegingsgedrag kunt u basis fittest doen bij ABC Fysiotherapie Leidsche Rijn. In deze test wordt onder andere uw vetpercentage, bloeddruk, longfunctie en conditie gemeten. Aan de hand hiervan krijgt u een beeld over uw algehele fitheid, en krijgt u een persoonlijk bewegingsadvies om uw fitheid weer te verbeteren.

Voor mensen die al regelmatig sporten is er een uitgebreide fittest. Sporten is gezond, maar misschien beweegt u niet optimaal. Het kan zijn dat een hardloper nooit klachten heeft, maar doordat hij niet optimaal beweegt wel een vergroot risico loopt op een blessure. Deze uitgebreide fittest bestaat uit de bovenstaande test, uitgebreid met een lenigheidstest, krachttesten en een functional movement screen. Met deze testen wordt gekeken hoe u beweegt, en krijgt u advies over hoe u uw risico op een sportblessure kunt verminderen en uw sportprestaties kan verbeteren.

ABC Fysiotherapie Leidsche Rijn kan ook de Fittesten afnemen bij uw eigen team, sportclub of sportvereniging!


Basis fittest

Duur: 60 minuten

Uitgebreide fittest
Duur: 90 minuten

Voor meer informatie over de fittest, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 030-2611019. Let op: De fittest wordt niet door uw verzekering vergoed!
De tarieven voor de fittest vindt u hier.

 

Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk