Begeleiding bij chronische pijn en stress gerelateerde klachten

Veel klachten aan het bewegingsapparaat gaan gelukkig na verloop van tijd weer over. Maar in een aantal gevallen blijven pijnklachten langer aanwezig. Dan komt het voor dat na uitgebreid onderzoek wordt vastgesteld dat er geen zichtbare of aanwijsbare oorzaak voor de klachten is. Daarnaast zijn er mensen bij wie pijn in de nek of rug in drukke periodes van het leven steeds weer de kop opsteekt en door stress wordt getriggerd. Men kan dan te horen krijgen dat men met de klachten moet leren leven, of moet leren ontspannen. Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan want hoe doe je dat, leren leven met pijn of beperkingen? En hoe leer je te ontspannen en invloed uit te oefenen op stress gerelateerde klachten?

De fysiotherapeut kan u hierbij begeleiden. Door handvatten te bieden bij het in balans leren brengen van belasting en belastbaarheid (dat wat je doet en dat wat je kan doen), door ondersteuning te bieden bij weer leren vertrouwen op wat het lichaam kan, en het (h)erkennen van grenzen daarbij. Ook bij fibromyalgie en burn-out verschijnselen kan deze begeleiding van de fysiotherapeut waardevol zijn.

Belangrijk is om samen kijken naar de mogelijkheden om met de klachten tóch actief te blijven en te doen wat belangrijk voor je is. In de behandeling ligt het accent op het stapsgewijs opbouwen van fysieke activiteiten en op technieken waardoor men leert stress beter te hanteren en tot ontspanning te komen. Een verantwoord trainingsschema en ademhalings- en ontspanningsoefeningen maken hier deel van uit. Het doel is te komen tot een waardevol leven met zo nu en dan klachten, in plaats van een leven dat overheerst wordt door de klachten!

Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk