Mulligan Concept

Wat is het Mulligan concept?

Het Mulligan concept is een behandelvorm die qua uitvoering in principe veel weg heeft van manuele therapie. Het grote verschil is dat bij deze aanpak tijdens de uitvoering nooit pijn mag worden veroorzaakt en dat het resultaat onmiddellijk meetbaar en merkbaar moet zijn. Het systeem is ontwikkeld door Brian Mulligan, een Nieuw-Zeelandse manueeltherapeut.
Bij deze methode wordt ervan uitgegaan dat in een gewricht, door b.v. een trauma, een (minimale) subluxatie is ontstaan die het functioneren van een gewricht en zijn omgeving hindert. Om onverklaarbare reden herstelt deze situatie zich niet spontaan en leidt zo vaak tot langdurige klachten.

Behandeling

Door het aanbrengen van subtiele positieveranderingen aan de verschillende gewrichtsonderdelen wordt gezocht naar een pijnvrije uitgangspositie. Vanuit deze positie wordt vervolgens geprobeerd of de beweging of handeling die in het onderzoek de klachten veroorzaakte nu actief en pijnvrij mogelijk is. De cliënt heeft bij deze aanpak vaak een duidelijk actievere rol en heeft ten allen tijde controle over hetgeen met hem gebeurt.

Onze fysiotherapeuten Karin van Rees en Marijn van der Ploeg kunnen deze behandelingen uitvoeren.

Full Review Bet365 www.bbetting.co.uk